Benchmark GeoWijzer - Grip op Ruimtelijke dataprocessen

20-06-2017

Nexpri, Wageningen Universiteit en Ruimteschepper hebben gezamenlijk een belangrijk hulpmiddel ontwikkeld: de GeoWijzer benchmark.

Voor de overheid die in een complexere toekomst een optimale dienstverlening wil kunnen blijven leveren, is de kwaliteit van data van het grootste belang. Geoinformatie speelt in toenemende mate een cruciale rol. De organisatie van beheer en gebruik daarvan moet het gewenste niveau zijn. Weten waar u staat is noodzaak.

GeoWijzer heeft tot doel om de inrichting en de processen rondom de kwaliteit van geodata bij organisaties te meten, te vergelijken en te verbeteren.

Quotes

"Nexpri heeft ons begeleid bij de selectie van een WebGIS voor intern en extern gebruik. Door hun ervaring en professionaliteit hebben wij binnen 3 maanden een keuze voor een oplossing en leverancier kunnen maken. Dit op basis van een gedegen aanpak voor de aanbesteding. Voor de lange termijn ligt er een door Nexpri geschreven geobeleidsplan dat de ontwikkelingen schetst voor de komende jaren"

Ben Thijssen, gemeente Stichtse Vecht

"De Benchmark-GEO geeft een verrassend inzicht in de complexiteit van geo binnen onze organisatie. Het vergelijken van harde gegevens vormt een goede basis voor een gesprek over verschillen en overeenkomsten tussen de deelnemers. De eigenlijke waarde van de benchmark zit hem in het gesprek. De uitkomsten van de benchmark fungeren als trigger."

Paul Getz, gemeente Arnhem

"De Benchmark-GEO zorgt er voor dat je jouw organisatie kunt vergelijken met andere soortgelijke organisaties. En belangrijker nog: het gesprek hierover aan gaan."

Marcel Broekhaar, gemeente Zwolle